Mayské rituální kakao

 

Čisté rituální kakao s mayskými kořeny

 

Vypěstováno, vyrobeno a zabaleno v Guatemale,

s úctou a láskou k půdě, předkům i pěstitelům.

 

Složení: 100% kakaová hmota 

 

ČTYŘI ETICKÉ PROJEKTY, ČTYŘI DRUHY MAYSKÉHO RITUÁLNÍHO KAKAA:

Caoba, Entre Nubes, Las Marias a Mama Amor.

 

Ač nemohou mít oficiálně označení "BIO", všechny jsou pěstovány bez pesticidů a chemikálií. 

Kakao pochází z etických zdrojů a jeho koupí podporujete mayské komunity.

Děkuji! 🤎

 

 

Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
121 Kč 959 Kč 949 Kč 111 Kč 949 Kč 111 Kč 949 Kč 121 Kč 959 Kč od 111 Kč
Rituální keramika
Rituální keramika
na míru s mayskou a kakaovou tematikou
přírodní vykuřovadla, vykuřovací směsi
Vykuřovadla
přírodní nejen pro Vaše rituály

NOVINKA:

MAMA AMOR - kakao s mateřskou láskou

• Původ: Suchitepéquez (pacifické podhůří Guatemaly)

• Odrůda: převážně místní hybridy criollo

• Počet kakaovníků: okolo 4 500

• Rozloha plantáže: 20 hektarů

• Nadmořská výška: 550 m

• Fermentace: 5 dní v košících pod banánovými listy a 40 % produkce v dřevěné bedně po dobu 5 dní bez míchání

• Sklizeň a zpracování: červen 2025

 

NOVINKA:

CAHABÓN - kakao s poklady řeky

• Původ: Alta Verapaz, Guatemala

• Odrůda: výběr z lokálních hybridů

• Počet kakaovníků: okolo 45 000

• Rozloha plantáže: 5,2 hektarů

• Nadmořská výška: 300 m n. m.

• Fermentace: 7 dní ve velké dřevěné bedně

• Sklizeň a zpracování: září 2025

 

CAOBA - kakao s duší předků

• Původ: tropické nížiny Río Dulce, Izabal, „Karibik” Guatemaly

• Odrůda: výběr z mezoamerických hybridů (criollo a acriollado)

• Počet kakaovníků: okolo 28 000

• Rozloha plantáže: 300 hektarů

• Nadmořská výška: 50 m

• Fermentace: 6 dní v cedrových bednách

• Sklizeň a zpracování: duben 2025

Chuť: hluboká, zemitá, sladce kořeněná s tóny dřeva

Skvělá pro: práci s předky, řešení rodových linií, těžkých emocí, napojení se na Matku Zem a své kořeny

 

LAS MARIAS - kakao se srdcem znovuzrození

• Původ: Livingston, Izabal, Guatemala

• Odrůda: směs historicky křížených criollo

• Počet kakaovníků: okolo 1 500

• Rozloha: 800 hektarů (z nichž 238 hektarů kakaovníků)

• Nadmořská výška: 50 m

• Fermentace: 9-11 dní v dřevěných bednách

• Sklizeň a zpracování: duben 2025

Chuť: sladce čokoládová s praženými ořechy a jemností dřeva

Skvělá pro: každodenní rituály, přivolání radosti a elánu do života, rozproudění energie a chuť tvořit

  

ENTRE NUBES - kakao s kořeny v nebesích

• Původ: Alta Verapaz, Guatemala

• Odrůda: acriollado

• Rozloha plantáže: 267 hektarů (z toho 27 hektarů kakaovníků)

• Nadmořská výška: 250–350 m

• Fermentace: 9–11 dní v dřevěných bednách

• Sklizeň a zpracování: duben 2025

Chuť: velmi jemná, ovocně citrusová, lehounce kyselá s tóny nepražených ořechů

Skvělá pro: ženské kruhy, jemné rituály, nalezení lehkosti, vnitřní laskavosti a něžnosti