Na Instagramu Smoky Cacao jsem s Vámi v kostce sdílela, kdo to neošaman je a jaké je jeho poslání. V dalších příspěvcích bych se chtěla zaměřit na jednotlivé “úkoly”, kterými si člověk musí projít, aby se sám vyléčil jak na mentální, emoční, tak i fy...
BLOG
Před pár lety jsem si prošla půlročním intenzivním šamanským výcvikem, který mi změnil nejen pohled na svět, ale i na samu sebe. Představte si šest měsíců, během kterých každodenně čelíte všem svým strachům, démonům a traumatům, a to nejen z...
Věřte, že jsem hledala ten pravý název, ale bohužel jsem (prozatím?) v našem barvitém českém jazyce nenašla odpověď. Ve Smoky Cacao jim zdomácněle říkám "Lotusky", ale to by se mohlo plést s oblíbenými sušenkami... Proto jsem se rozhodla ponechat ang...
Bakhoor (čti bachor 🤭) jsou vykuřovadla arabského původu, ale setkáme se s jejich variacemi i v Africe. Tradičně se namáčí dřevěné třísky (zejména agarwood neboli oud - nejdražší dřeva světa) v parfémech a poté se vaří ve směsi cukru spolu s pryskyři...
Rituální vykuřovadla kyphi (čti kyfi) jsou nedílnou součástí egyptské kultury a jejich záznamy sahají více než 2 300 let zpátky. Staří Egypťané byli a jsou dodnes známí jako mistři parfémů, přírodní kosmetiky a užívání přírodních ingrediencí na léčen...