Mayské rituální kakao (454 g)
Čisté rituální kakao s mayskými kořeny
PŘEDOBJEDNÁVKA
V prodeji od 25. května
Vypěstováno, vyrobeno a zabaleno v Guatemale,
s úctou a láskou k půdě, předkům i pěstitelům.
Složení: 100% kakaová hmota
Rozhodla jsem se podpořit TŘI PROJEKTY, a Vy tak máte na výběr ze TŘÍ DRUHŮ MAYSKÉHO KAKAA:
Caoba, Las Marias a Entre Nubes.
Ač nemohou mít oficiálně označení "BIO", všechny jsou pěstovány bez pesticidů a chemikálií.
Kakao pochází z etických zdrojů a jeho koupí podporujete mayské komunity.
Děkuji! 🤎
Kategorie: | RITUÁLNÍ KAKAO |
---|
CAOBA
• Původ: tropické nížiny Río Dulce, Izabal, „Karibik” Guatemaly
• Odrůda: výběr z mezoamerických hybridů (criollo a acriollado)
• Počet kakaovníků: okolo 28 000
• Rozloha plantáže: 300 hektarů
• Nadmořská výška: 50 m
• Fermentace: 6 dní v cedrových bednách
• Sklizeň a zpracování: duben 2025
LAS MARIAS
• Původ: Livingston, Izabal, Guatemala
• Odrůda: směs historicky křížených criollo
• Počet kakaovníků: okolo 1 500
• Rozloha: 800 hektarů (z nichž 238 hektarů kakaovníků)
• Nadmořská výška: 50 m
• Fermentace: 9-11 dní v dřevěných bednách
• Sklizeň a zpracování: duben 2025
ENTRE NUBES
• Původ: Alta Verapaz, Guatemala
• Odrůda: acriollado
• Rozloha plantáže: 267 hektarů (z toho 27 hektarů kakaovníků)
• Nadmořská výška: 250–350 m
• Fermentace: 9–11 dní v dřevěných bednách
• Sklizeň a zpracování: duben 2025