Mayské rituální kakao (454 g)

 

Čisté rituální kakao s mayskými kořeny

PŘEDOBJEDNÁVKA

V prodeji od 25. května

 

Vypěstováno, vyrobeno a zabaleno v Guatemale,

s úctou a láskou k půdě, předkům i pěstitelům.

 

Složení: 100% kakaová hmota 

 

Rozhodla jsem se podpořit TŘI PROJEKTY, a Vy tak máte na výběr ze TŘÍ DRUHŮ MAYSKÉHO KAKAA:

Caoba, Las Marias a Entre Nubes.

 

Ač nemohou mít oficiálně označení "BIO", všechny jsou pěstovány bez pesticidů a chemikálií. 

Kakao pochází z etických zdrojů a jeho koupí podporujete mayské komunity.

Děkuji! 🤎

 

 

Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
949 Kč
přírodní vykuřovadla
100% přírodní
bez chemie a syntetiky
rituální keramika na kakaové ceremonie a kruhy
Ručně vyráběná keramika
s láskou a péčí
rituální vykuřovadla Smoky Cacao
Tradiční starodávné receptury vykuřovadel
s moderním nádechem
Ceremoniální kakao
Vyrobeno se 100% kakaem
bean to bar & fairtrade

CAOBA

• Původ: tropické nížiny Río Dulce, Izabal, „Karibik” Guatemaly

• Odrůda: výběr z mezoamerických hybridů (criollo a acriollado)

• Počet kakaovníků: okolo 28 000

• Rozloha plantáže: 300 hektarů

• Nadmořská výška: 50 m

• Fermentace: 6 dní v cedrových bednách

• Sklizeň a zpracování: duben 2025

 

LAS MARIAS

• Původ: Livingston, Izabal, Guatemala

• Odrůda: směs historicky křížených criollo

• Počet kakaovníků: okolo 1 500

• Rozloha: 800 hektarů (z nichž 238 hektarů kakaovníků)

• Nadmořská výška: 50 m

• Fermentace: 9-11 dní v dřevěných bednách

• Sklizeň a zpracování: duben 2025

 

ENTRE NUBES

• Původ: Alta Verapaz, Guatemala

• Odrůda: acriollado

• Rozloha plantáže: 267 hektarů (z toho 27 hektarů kakaovníků)

• Nadmořská výška: 250–350 m

• Fermentace: 9–11 dní v dřevěných bednách

• Sklizeň a zpracování: duben 2025