Mayské rituální kakao (454 g)
Čisté rituální kakao s mayskými kořeny
Vypěstováno, vyrobeno a zabaleno v Guatemale,
s úctou a láskou k půdě, předkům i pěstitelům.
Složení: 100% kakaová hmota
TŘI ETICKÉ PROJEKTY, TŘI DRUHY MAYSKÉHO RITUÁLNÍHO KAKAA:
Caoba, Las Marias a Entre Nubes.
Ač nemohou mít oficiálně označení "BIO", všechny jsou pěstovány bez pesticidů a chemikálií.
Kakao pochází z etických zdrojů a jeho koupí podporujete mayské komunity.
Děkuji! 🤎
Kategorie: | RITUÁLNÍ KAKAO |
---|
CAOBA
• Původ: tropické nížiny Río Dulce, Izabal, „Karibik” Guatemaly
• Odrůda: výběr z mezoamerických hybridů (criollo a acriollado)
• Počet kakaovníků: okolo 28 000
• Rozloha plantáže: 300 hektarů
• Nadmořská výška: 50 m
• Fermentace: 6 dní v cedrových bednách
• Sklizeň a zpracování: duben 2025
Chuť: hluboká, zemitá, sladce kořeněná s tóny dřeva
Skvělá pro: práci s předky, řešení rodových linií, těžkých emocí, napojení se na Matku Zem a své kořeny
LAS MARIAS
• Původ: Livingston, Izabal, Guatemala
• Odrůda: směs historicky křížených criollo
• Počet kakaovníků: okolo 1 500
• Rozloha: 800 hektarů (z nichž 238 hektarů kakaovníků)
• Nadmořská výška: 50 m
• Fermentace: 9-11 dní v dřevěných bednách
• Sklizeň a zpracování: duben 2025
Chuť: sladce čokoládová s praženými ořechy a jemností dřeva
Skvělá pro: každodenní rituály, přivolání radosti a elánu do života, rozproudění energie a chuť tvořit
ENTRE NUBES
• Původ: Alta Verapaz, Guatemala
• Odrůda: acriollado
• Rozloha plantáže: 267 hektarů (z toho 27 hektarů kakaovníků)
• Nadmořská výška: 250–350 m
• Fermentace: 9–11 dní v dřevěných bednách
• Sklizeň a zpracování: duben 2025
Chuť: velmi jemná, ovocně citrusová, lehounce kyselá s tóny nepražených ořechů
Skvělá pro: ženské kruhy, jemné rituály, nalezení lehkosti, vnitřní laskavosti a něžnosti